arti_kns, myślę że spontany też można robić i się spotkać częściej tak jak jest to u nas na śląsku
Filtr cząsteczek stałych
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jarek10Moje pytanie brzmi czy filtr ten wymaga jakiejś obsługi
Komentarz
-
-
Szgegółowy opis zasady działania i eksploatacji DPFa w Skodzie: http://www.skoda-auto.pl/pl/modele-osobowe/octavia.html w plikach do pobrania.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
ufo, ostatnio gadalem o zywotnosci dpfa w aso i powiedzieli ze przewidziana jest wymiana przy 100 albo 120 tys km (juz nie pamietam) chodzilo o silnik 2.0 tdi bmn.
podejrzewam ze miales na mysli filtry suche i mokre (takie jak poczatkowo w superbie chyba byly)
Zamieszczone przez progressowySzgegółowy opis zasady działania i eksploatacji DPFa w Skodzie: http://www.skoda-auto.pl/pl/modele-osobowe/octavia.html w plikach do pobrania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bronxloru napisał/a:
nie koniecznie, jak auto z zachodu tam pakowali DPF'a, a jak z naszego ryku to nie ma.
Wg ETKI w BKC nie było DPFów. Ja swoją Octavkę przywiozłem z zachodu z Rajchu i mimo EURO4 nie ma filtra cząstek stałych.
dziś nie kupi się diesla w skodzie bez dpf-a...przynajmniej u germańców...
Komentarz
-
-
Re: Filtr cząsteczek stałych
Zamieszczone przez bronxZamieszczone przez jarek10Witam,
posiadam Skode O2 z silnikiem prawdopodobnie wyposażonym w filtr cząsteczek stałych. Moje pytanie brzmi czy filtr ten wymaga jakiejś obsługi ?
Z góry dziękuje i pozdrawiamwocek
Komentarz
-
-
Hej kolego!!! Mamy te same silniki bls!!! I w dodatku z DPFami.
Tabliczke(wlepe)z kodami masz w bagazniku po lewej stronie. Musisz podniesc mate a odsłoni Ci sie koło zapasowe oraz naklejka z kodami po lewej stronie(biliżej oparcia).
Dodatkowo powinieneś mieć wlepke kodową w książce serwisowej. Ja tak mam.
Nie przejmuj sie dpf!!!! To nie gryzie ani nie boli!!!Trzeba tylko pomóc mu sie wypalić jak zasygnalizuje to odpowiednia kontrolka. Zresztą wyczerpująco opisane jest to w wątku: TEN Każdy nowoczesny diesel posiada filtr cząstek stałych.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
Komentarz